Delo v tujini

Splošna diskusija o študiju prava, prednostih in problematiki, urnikih, ...
Odgovori
taleva
Prispevkov: 2
Pridružen: 14. Jan 2015 11:38

Delo v tujini

Odgovor Napisal/-a taleva »

Živjo,
sem dijakinja 4. letnika in razmišljam o študiju prava. Zanima me, kakšne so možnosti za delo v tujini po opravljenem študiju v Sloveniji. Ali je delo zunaj Slovenije težko dobiti, ali se da? Kakšne so možnosti za izmenjave? Zanima me še, ali je, če želim delati tudi v tujini, bolje iti študirati pravo v tujino in kako različni so te študiji v tujini od slovenskega.

Najlepša hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
mornar
Prispevkov: 68
Pridružen: 22. Sep 2012 22:17

Re: Delo v tujini

Odgovor Napisal/-a mornar »

Moja kolegica je končala PF V ljubljani in dela v Avstriji. Pri Rutarju prodaja stanovanjsko opremo. Mojemu kolegu, univ. dipl. prav. pa so na Zavodu predlagali prekvalifikacijo zaradi dela v tujini. Ponudili so mu, da se prekvalificira v varilca, voznika viličarja ali pa ključavničarja. Po izbiri.
Uporabniški avatar
TheLaw
Prispevkov: 219
Pridružen: 06. Jan 2012 01:45
Kraj: Metropola

Re: Delo v tujini

Odgovor Napisal/-a TheLaw »

Kolega uči otroke angleško na Filipinih kot pravnik, tako da nekaj dela je!
You mirin brah? No shame in mirin.
Uporabniški avatar
mornar
Prispevkov: 68
Pridružen: 22. Sep 2012 22:17

Re: Delo v tujini

Odgovor Napisal/-a mornar »

TheLaw napisal/-a:Kolega uči otroke angleško na Filipinih kot pravnik, tako da nekaj dela je!
Kaj jih sedaj uči: pravo ali angleški jezik? Verjetno je res pravnik, vendar ne opravlja delo pravnika ampak učitelja, nikjer pa nisem trdil, da dela v tujini ni. Preberi si zgornji post. Dela v tujini za pravnike pa zagotovo ni. Pravzaprav je, v Bruslju (lahko tudi na Sodišču Evropskih skupnosti ali na računskem sodišču, se ne spominjam več dobro), sem prebral, da EU išče 150 kandidatov (vseh profilov, ne samo pravnike, tudi s V. stopnjo). Da se razumemo išče jih v celotni EU. Si misliš koliko se jih bo prijavilo iz Romunije in Bolgarije, verjetno nekaj tisoč. Da o ostalih državah EU sploh ne govorim. In verjetnost, da bi bil izbran se meri v stotinkah promilov, zato nisem niti razmišljal, da bi se prijavil.
Odgovori

Vrni se na