Izvršilno kazensko pravo

prof. dr. Matjaž Ambrož
Odgovori
KiZo
Prispevkov: 302
Pridružen: 13. Dec 2008 13:45

Re: Izvršilno kazensko pravo

Odgovor Napisal/-a KiZo »

Zdravo, je tista skripta iz par postov višje še aktualna? Hvala za info
Uporabniški avatar
Angel_Girl
Prispevkov: 155
Pridružen: 03. Nov 2012 09:03

Re: Izvršilno kazensko pravo

Odgovor Napisal/-a Angel_Girl »

Moja vprašanja na ustnem včeraj:

Kako lahko zapornik pri nas uveljavlja pravice na ustavnem sodišču?
Tle ni hotu slišat, da mamo upravni sistem in da je varstvo pravic oteženo; dodatno je vprašu katere pravice iz URS so največkrat kršene in sem jih začela kr naštevat (npr. pravica do svobode je vedno), pa je reku nj jih v skupino pospravm in sm naštela, da so ene izrecno omejene, ene neomejene, ene omejene samo izjemoma, itd,.. verjetno je hotu slišat, da so ČPTS največkrat kršene, kar se je men preveč samoumnevno zdel, da bi sploh pomislila to rečt XD Nato me je vprašu še, če ohranijo ljudje pravice ČPTS, ko gredo v zapor? Seveda ja. Naslednje vprašanje je bilo zaradi kršitev katerih členov Konvencije največkrat pridemo na ESČP? 3., 8., 10., 13. A poznaš kakšno sodbo, kjer je bil kršen 8. člen? Dicskon v UK. Tvoje mnenje? No, ni preveč nadušen nad zagovarjanjem otrokove koristi. :D Sem potem dodala še, da bi pravico do družinskega življenja moral imeti možnost uveljavljati vsak kadarkoli, kjerkoli, kakorkoli želi.

Pogoji za popolno rehabilitacijo? Mi sploh ni kapnl kaj je mislu s pogoji (men se je v glavi vrtel sam to, o šit a morm vedt kok časa trajajo obdobja), na konc mi je pomagu, da je to izbris iz evidence (kar sm vedla tko da mi ni pomagal lih kej velik), potem je pa še vprašu če lahko oseba stori novo ... In sem rekla da v določenem obdobju po prestani kazni ne, pol mi je pa kapnl, kaj je bla fora, in sm začela razlagat razliko med sodno in zakonsko rehabilitacijo; če rok za zakonsko rehabilitacijo po prestani kazni že poteče, mora priti do izbrisa iz evidence ex lege, ne glede na to, ali je oseba v drugem kazenskem postopku, pri sodni pa sodnik lahko upošteva tudi okoliščino, da je v kazenskem postopku, in rehabilitacijo zavrne. A to velja tudi, če bi bil v 10 kazenskih postopkih? Vedno velja zaradi domneve nedolžnosti.

Skratka, meni je zelo zelo pomagal z dodatnimi vprašanji (glede na to, da sem res gnila na ustnih in mi nikol ni jasn, kaj hočejo od mene).
September 2019: Diplomirana pravnica (UN)
Stick to a task 'til it sticks to you. For beginners are many, but finishers few.
The Scouser
Prispevkov: 7
Pridružen: 27. Mar 2013 19:52

Re: Izvršilno kazensko pravo

Odgovor Napisal/-a The Scouser »

prednosti specialne prevencije pred generalno
ali je zapor plačljiv (izjemo je hotu slišat glede dela), je bla kakšna posebna zamisel glede tega (vikend zapor)
razlike med pomilostitvijo po uradni dolžnosti al pa če sam zahteva + v katerem zakonu to najdeš
dvojna kaznivost pri transferu zapornikov + pomanjkljivosti v sistemu kjer ni potrebna

poteka pa vse v sproščenem okolju, kjer te pričaka v kratkih hlačah in sandalih, vmes se pa še mal smejita eden drugemu ;)
Uporabniški avatar
Angel_Girl
Prispevkov: 155
Pridružen: 03. Nov 2012 09:03

Re: Izvršilno kazensko pravo

Odgovor Napisal/-a Angel_Girl »

The Scouser napisal/-a:poteka pa vse v sproščenem okolju, kjer te pričaka v kratkih hlačah in sandalih, vmes se pa še mal smejita eden drugemu ;)
Sedi se pa na stolih za na plažo. xD
September 2019: Diplomirana pravnica (UN)
Stick to a task 'til it sticks to you. For beginners are many, but finishers few.
Odgovori

Vrni se na