Ko pades ustni del...

Odgovori
BellaB
Prispevkov: 3
Pridružen: 28. Feb 2016 00:50

Ko pades ustni del...

Odgovor Napisal/-a BellaB » 28. Feb 2016 00:54

Zivjo, ali je na tem forumu morebiti kak nesrecnik, ki je padel ustni del in mora zato iti se enkrat vse znova?

Uporabniški avatar
mornar
Prispevkov: 68
Pridružen: 22. Sep 2012 22:17

Re: Ko pades ustni del...

Odgovor Napisal/-a mornar » 28. Feb 2016 10:14

Povej kdo te je zaribal in na kakšni finti. Sam se učim že pol leta pa se mi dozdeva, da ničesar ne vem. Vmes pa spreminjajo predpise, da nikoli ne vem kaj še velja in kaj ne. Sicer pa, ko se pogovarjam s kolegi ocenjujem, da jih prvič na PDI pade okoli 40%. Lahko da se motim, vendar ne za dosti. Nekaj jih je tudi takšnih, ki so dobili službo in o PDI sploh ne razmišljajo več. Tudi jaz, če dobim dobro službo za nedoločen čas ne bom šel delat PDI. Službe pa seveda ne bom dobil, vsaj tako kaže. Niti prošenj več ne pišem, ker se mi zdi bebasto. Že vnaprej imajo izbranega kandidata, tebe na razgovoru sprašujejo vse mogoče. Na koncu pa te niti obvestijo ne, da nisi izbran. Oprosti, me je malo zaneslo s teme. Lepo se imej.
Zadnjič spremenil mornar, dne 01. Mar 2016 09:46, skupaj popravljeno 1 krat.

BellaB
Prispevkov: 3
Pridružen: 28. Feb 2016 00:50

Re: Ko pades ustni del...

Odgovor Napisal/-a BellaB » 29. Feb 2016 23:49

Sej necem jamrat, ampak nisem edina ki je padla, pa moram it vse se enkrat. In me je groza. Ce bi dobila sluzbo, bi seveda to idejo opustila. Ampak brez PDI ni nic.

Pac take poceni finte so bile - sama sem bolj pocasen govorec, malo so pripomogli se zivci in izcrpanost, pa mi je dokoncevala stavke, se posmihala pa me totalno zmedla z (priznam - enostavnimi) vprasanji, na katera sem ji v bistvu ze predhodno odgovorila. Ne vem kaj je hotla s tem dosezt da me je dobesedno jeb*** v glavo. Seveda je dala blagoslov potem se tisti ki me je sprasevala za mano... in katastrofa se je ponovila.
Mah... verjamem da je tistih 620 EUR ki jih izvlecejo iz ljudi fajn dnar za drzavni proracun, da si lahko izmisljujejo. Seveda nisem edina, ki ima slabo izkusnjo z komisijo. Od kolegov ki so bili na ustnem sem slisala ze marsikaj - od tega, da sta se dva clana komisije med izpitom med sabo pogovarjala in niti nista poslusala, do tega, da je clan komisije kandidatko ponizal do nafte. Marsikdo potem niti ne gre vec, ali pa nima denarja za pristop. 620 EUR namrec ni malo. Tud zakaj bi dajal tolk denarja za to, da bo potem nekdo se izzivljal nad teboj?

Mene zanima sam to, ali se vam zdi vredu ta ureditev, da ko imas enkrat opravljen pisni del, da ti le-ta propade, ce pades ustnega. In moras vse se enkrat. Mislim da vsi ki pridemo na ustni, imamo ogromno znanja, da smo sposobni sami napisat sodbo in se odlocit. Da ne hodimo "sam pogledat" kako je, ampak gremo na izpit ko smo dovolj pripravljeni na to. In zase lahko trdim da imam ravno toliko znanja kot ga ima nekdo ki je imel sreco s komisijo, da je bila korektna in je prisel cez.

Zato se zavzemam za ureditev, da ko je pisni enkrat opravljen, ima kandidat pridobljeno pravico ki se je ne sme odvzeti in tako ponavlja le ustne izpit(e). Seveda bi morala ostati neka omejitev, ampak trikrat da lahko opravljas in potem da ne opravis... je pa enostavno omejevanje pravice do izbire poklica. Saj vsi vemo da brez PDI skor ni variante da dobis siht.

Uporabniški avatar
mornar
Prispevkov: 68
Pridružen: 22. Sep 2012 22:17

Re: Ko pades ustni del...

Odgovor Napisal/-a mornar » 01. Mar 2016 09:50

Ti pošljem zs

BellaB
Prispevkov: 3
Pridružen: 28. Feb 2016 00:50

Re: Ko pades ustni del...

Odgovor Napisal/-a BellaB » 04. Mar 2016 13:27

Ammm sporocilo je bilo izbrisano pred dostavo

Uporabniški avatar
Angel_Girl
Prispevkov: 155
Pridružen: 03. Nov 2012 09:03

Re: Ko pades ustni del...

Odgovor Napisal/-a Angel_Girl » 04. Mar 2016 15:48

Saj vidva lahko kar javno, ker tudi nas mlajše zanima kako to zgleda. Da bomo še bolj prestrašeni. :D
September 2019: Diplomirana pravnica (UN)
Stick to a task 'til it sticks to you. For beginners are many, but finishers few.

Odgovori

Vrni se na