Obiskovanje predavanj, vaj, seminarjev

Moderatorji: Zmajbaby™

Odgovori
KiZo
Prispevkov: 302
Pridružen: 13. Dec 2008 13:45

Obiskovanje predavanj, vaj, seminarjev

Odgovor Napisal/-a KiZo » 18. Sep 2014 11:18

Zdravo, zanima me, na katera predavanja/seminarje/vaje je koristno hodit? Kot izbirne predmete sm vzel gosp.kaz.pravo, arbitražo in izršilno kaz.pravo

hvala za info!

Uporabniški avatar
Zmaj
Prispevkov: 1475
Pridružen: 22. Jul 2009 13:21

Re: Obiskovanje predavanj, vaj, seminarjev

Odgovor Napisal/-a Zmaj » 18. Sep 2014 19:02

GKP boš moral hoditi, saj po navadi ni veliko predavanj, naredi pa se kakšen primer in ravno ta je potem v izpitu. Nezahteven predmet sicer gradivo je nekaj člankov in to je to.
Arbitražo tudi hodi, ker Galič predava vse kar je treba znat na izpitu. Nezahteven predmet
IKP pa hodi, ker je tudi vse iz zapiskov. Izbirni so v bistvu res najboljši del 3 letnika in je dejansko dobro, da hodiš, sploh, če te stvar zanima.

Nekoliko manj ključna predavanja so pri korporacijskem pravu, cpp, stvarno in obligacije. Na dedno se splača hoditi, ker po navadi je izpit po zapiskih, pa tudi velikokrat se pove kaj ne pride v poštev iz knjige, da ni potrebno celotno znat. APT ne vem kako je, ker je prišlo do zamenjave profesorja...
Si vis pacem para bellum

Khaleesi
Prispevkov: 37
Pridružen: 06. Sep 2012 18:30

Re: Obiskovanje predavanj, vaj, seminarjev

Odgovor Napisal/-a Khaleesi » 23. Sep 2014 21:10

Bi še kdo dodal kak nasvet glede ta glavnih predmetov z obiskovanjem predavanj in vaj, izkušnje?

Uporabniški avatar
Zmaj
Prispevkov: 1475
Pridružen: 22. Jul 2009 13:21

Re: Obiskovanje predavanj, vaj, seminarjev

Odgovor Napisal/-a Zmaj » 25. Sep 2014 11:09

Gospodarsko: Predavanja niso tako nujna, saj je sedaj že 3 leto odkar se izvaja bolonjski program za ta predmet tako, da je dosti skript že na voljo s povzetki predavanj. Vaje pa so po mojem mnenju koristne, saj je kakšno vprašanje podobno pojavi tudi na izpitu. Glede učenja: nekje 3 tedne

CPP: Verjetno se je kar nekaj stvari spremenilo tudi predavatelji, tako, da če ima predavanja prof.Galič bi svetoval, da se hodi, saj razumljivo poda snov. Seminarji so bili pa že od nekdaj tukaj nuja, če si želel narediti izpit, ker je izpiti sestavljen praktično samo iz tega. Učenje: nekje 3 tedne

Civil: Od predavanj bi svetoval dedno, saj je izpit v veliki meri narejen po zapiskih s predavanj pa tudi obligacije, predavanja so zanimiva in čist sproščena. Stvarno se da pa lepo po zakonu naučit :). Na koncu poletnega semestra so ponavadi vaje pri stvarnem in dednem, se splača it pogledat, da nimaš težav na izpitu :) Učenje: min. 1 mesec.

Korporacije: Predavanja so po navadi čist izven konteksta knjige, ni nekega dnevnega reda, obravnava se tudi praktične in zanimive stvari. Jaz sem se učil po knjigi (čeprav je zelo obsežna ni potrebno znati vse) in prof. tudi pošteno oceni. Predavanja tudi dostikrat odpadejo. Čas učenja: 3 tedne.
Si vis pacem para bellum

avenger
Prispevkov: 66
Pridružen: 02. Okt 2012 19:16

Re: Obiskovanje predavanj, vaj, seminarjev

Odgovor Napisal/-a avenger » 26. Sep 2014 14:55

Tudi mene zanima to ja. Kaj se splača obiskovati, pa tudi za izbirne predmete. Izbral sem uvod v primerjalno pravo v prvem semestru, v drugem pa izvršilno kazensko in pravo intelektualne lastnine + angleško pravno terminologijo. Torej če ima kdo kakršnkoli nasvet/izkušnje s temi predmeti bi bil vesel, če bi jih bil pripravljen deliti.
Zanima pa me tudi ali so v tretjem letniku kakšni kolokviji oz. kaj podobnega in če so, ali so v decembru, saj imam takrat namen iti smučat za kakšen teden, in me skrbi, da ne bi zamudil česa pomembnega.

že vnaprej hvala za vse odgovore... :)

P.S.: Kako je pa je v tretjem letniku z literaturo...so knjige za posamezen predmet ali se povečini uči iz zakonov, če se splačat kupiti kakšne knjige ali imaš lahko skopirane,...?
Bellum omnium contra omnes

avenger
Prispevkov: 66
Pridružen: 02. Okt 2012 19:16

Re: Obiskovanje predavanj, vaj, seminarjev

Odgovor Napisal/-a avenger » 01. Okt 2014 19:50

Anyone?
Bellum omnium contra omnes

Odgovori

Vrni se na