Mednarodna simulacija skupščine Združenih narodov

Študentske prireditve, napovedi dogodkov, žurov, ...
Odgovori
simun
Prispevkov: 1
Pridružen: 05. Jun 2012 09:34

Mednarodna simulacija skupščine Združenih narodov

Odgovor Napisal/-a simun » 05. Jun 2012 09:37

SiMUN - Slovenia international Model United Nations – bo petič zapored zasedal na FDVju. Mednarodna študentska konferenca bo potekala bo od 12. do 16. septembra 2012 na Fakulteti za družbene vede. Študentje z vsega sveta bodo znova prevzeli vloge delegatov Svet ZN za človekove pravice, Odbora za ekonomska in finančna vprašanja ter Varnostnega sveta Združenih narodov. Iskali bodo rešitve glede jedrskega oboroževanja na primeru Irana in Izraela; vojne za vodo in bodočih konfliktih v državah Srednje Azije ter glede vprašanja distribucije mednarodne razvojne pomoči po letu 2015. Na področju človekovih pravic pa se bodo soočili z vprašanjem koncentracijskih taborišč v Severni Koreji in problematiko otroške delovne sile.

Glavni cilji SiMUN-a so izobraževanje mladih, spodbujanje njihovega kritičnega mišljenja ter promocija delovanja Združenih narodov.

Prijave za vse zainteresirane študente se bodo odprle 1. maja, zadnji rok za prijavo pa je 10. junij. Več si lahko preberete na http://www.meos.si, naši FB strani https://www.facebook.com/SimunSloveniaI ... tedNations ali pa nam pišite na [email protected] .

Odgovori

Vrni se na