D. Miro Cerar

Splošna debata o življenju in družbi
Zaklenjeno
JurePuppis
Prispevkov: 1
Pridružen: 17. Jul 2014 19:09

D. Miro Cerar

Odgovor Napisal/-a JurePuppis » 17. Jul 2014 19:52

Pozdravljeni kolegi pravniki!

V zadnjem času sem sodeloval v volilni kampaniji Mira Cerarja ter slišal veliko pohval na njegov račun kot profesorja na pravni fakulteti. Tudi sam sem ga doživel kot precej domačega na svojem profesionalem področju ter kot dovolj odprtega za nove ideje.
Zdaj me pa zanima še vaše mnenje kot študentov v njegovem času; ali smatrate, da bo Miro Cerar resnično udejanil svoj zgledni profesurni lik tudi na političnem parketu ter nanj doprinesel svoje pravniške sposobnosti?:)

Kot zanimivost pa dodajam še svoj kratki članek, ki se nanaša na njegovo zadnjo knjigo Slovenci na popravnem izpitu. Priporočam, če še niste prebrali!

http://mojpogled.net/dr-miro-cerar/

Uporabniški avatar
mornar
Prispevkov: 68
Pridružen: 22. Sep 2012 22:17

Re: D. Miro Cerar

Odgovor Napisal/-a mornar » 18. Jul 2014 10:40

Pozdravljen kolega Jure Puppis!

Kot si sam povedal (saj dovoliš, da te tikam), si sodeloval v volilni kmpanji Mira Cerarja, pri tem pa si slišal veliko pohvalnega o njem, kar zagotovo drži, tudi sam s temi dejtvi soglašam.
Če bi bil njegov politični program malo bolj konkteten bi utegnil postati celo njegov simpatizer, ne glede na dejstvo, da sem na volitvah obkrožil njega in njegovo stranko. Vsi pač pričakujemo spremembe, upam, da bo Miro Cerar poskrbel za njih. Sicer pa je še čas, da se pridružim njegovi stranki.

Toliko uvodoma, gre pa za nekaj drugega, spoštovani Jure, forum, ki ga bereš je namenjen predvsem študentom in problematiki študija in ne ugotavljanja politične temperature določene populacije (študentov) in nato prilagajanje političnega favorita tej temperaturi. Ogromno drugih možnosti je za ugotavljanje popularnosti določenega politika, predlagam pa, da politiko na tem forumu pustimo pri miru in naj forum služi namenu zaradi katerega je ustanovljen. Različna so politična prepričanja študentov in ni potrebe, da začnemo razdvajati še študente, Slovenci smo že preveč razdvojeni.

Pa brez zamere Jure, to je pač moje stališče v zvezi s tvojim vprašanjem.

Zaklenjeno

Vrni se na