DELOVNO PRAVO - ZAKONODAJA V PRAKSI

doc. dr. Luka Tičar

Moderatorji: a90bajnaJureZmaj

Odgovori
ninatina_
Prispevkov: 1
Pridružen: 08. Apr 2013 13:25

DELOVNO PRAVO - ZAKONODAJA V PRAKSI

Odgovor Napisal/-a ninatina_ » 08. Apr 2013 13:59

Živjo

Ker bom bodoča pravnica, se je name obrnila prijateljica po nasvet. Imam dvomljivo mnenje pri enem delu, zato bi bila zelo hvaležna, če bi še kdo moj povzetek potrdil ali ovrgel, da ji ne bi svetovala narobe, saj nimam nobene prakse, le teorijo.

Če oseba prične z delom pri delodajalcu ki je ožji družinski član brez pogodbe o zaposlitvi in brez statusa študenta, se sklepa, da je oseba v delovnem razmerju za nedoločen čas, kljub temu da ni pisne pogodbe, v kolikor so bili ustno dogovorjeni glavni členi pogodbe.Delovno mesto obstaja, delovnik je 40 urni, delo pa vsebuje vse elemente delovnega razmerja, razpis pa ni potreben ker se zaposli ožjega družinskega člana.Do tu vse lepo in prav, skoraj z gotovostjo lahko trdim, da oseba z tem (ko opravlja delo vsaj en mesec) postane v delovnem razmerju za nedoločen čas.

Kaj pa se zgodi, če oseba po mesecu dni opravljanja dela, postane udeleženec izobraževanja odraslih in dvigne napotnico na to podjetje (vendar se z napotnico ne zgodi nič, razen tega da jo dvigne)? Ali to pomeni, da se mu z tem prekine delovno razmerje ali da je pač samo v prekršku, ker napotnice ne bi smel dvigniti če je v delovnem razmerju, delovno razmerje in pravice iz le njega pa mu še vedno veljajo? Namreč pravice iz ZDR naj bi pričele veljati z dnem nastopa na delo.Oseba je delo opravljala skupaj 3 mesece, podjetje pa osebe ni prijavilo v zdravstveno zavarovanje, ni plačevalo prispevkov in ni izplačalo plač.

Oseba želi dokazovati delovno razmerje.
Mnenja?

Odgovori

Vrni se na