Kazensko procesno vs. Kazensko materialno

prof. dr. Katja Šugman Stubbs, prof. dr. Zvonko Fišer, doc. dr. Primož Gorkič

Moderatorji: a90bajnaJureZmaj

Odgovori
monci
Prispevkov: 9
Pridružen: 26. Sep 2009 11:04

Kazensko procesno vs. Kazensko materialno

Odgovor Napisal/-a monci » 23. Sep 2010 10:22

Vljudno bi prosila tiste študente ki ste supešno opravili oba izpita,da mi povejo kateri od obeh izpitov je težji oziroma za kaj ste porabili več časa?

sunshine
Prispevkov: 356
Pridružen: 17. Maj 2009 16:28

Re: Kazensko procesno vs. KAzensko materilano

Odgovor Napisal/-a sunshine » 23. Sep 2010 12:50

monci napisal/-a:Vljudno bi prosila tiste študente ki ste supešno opravili oba izpita,da mi povejo kateri od obeh izpitov je težji oziroma za kaj ste porabili več časa?
proces gladko zmaga :D

Uporabniški avatar
*bini*
Prispevkov: 1018
Pridružen: 05. Okt 2008 00:53

Re: Kazensko procesno vs. KAzensko materilano

Odgovor Napisal/-a *bini* » 23. Sep 2010 16:37

men je biu pa materjal bl smotan kt proces. ok sj procesa je velik pa morš une člene znat na pamet, ampak k enkrat znaš, znaš. pr materjalu pa predn stvari res razumš porabš velik več časa kt pa pr procesu in pol k znaš oz. mislš da znaš pride vn s5 neko uprašanje k nimaš več pojma ( use une povezave s poskusi pa prave pa neprave opustitve pa se oh in sploh svari ) in ne razumš nč več. tko po količini je procesa res več , je le zakon pa vaje pa praktikum pa se dodatek k praktikumu - sam po drug stran je pa tut to fajn - ko ti zakon dopizdi gres mau vaje brat, ko ti vaje dopizdijo gres mau praktikum brat in tko ponavlaš stvari k si se jih iz zakona nauču, da ni tko suhoparno use sam en dril po zakonu.

pa še pr materjalu je zgodbica men bla velik bl kr neki kt pa pr procesu. pr materjalu lohk ti npr u eno drugo smer razmislas in prids do cist ene druge inkriminacije kot pa je praviln odgovor. sj pr procesu tut, sam je se mi zdi da mn teh odstopanj. in pr materjalu so še 4je ocenjvalci in pride kdaj pa kdaj do odstopanj pr točkovanju, še posebi ker so esejska uprasanja in odgovori. pr procesu sta pa npr 2 iz zakona in je točno jasno kaj je prov in kaj ne.

uglavn men je biu proces bolj ušeč.

za učit pa , odvisno, če greš oba čist od začetka, da res še nč ne znaš, bi rekla da si kr za usazga uzam en mesc.

Uporabniški avatar
proton
Prispevkov: 433
Pridružen: 17. Nov 2008 15:19

Re: Kazensko procesno vs. KAzensko materilano

Odgovor Napisal/-a proton » 23. Sep 2010 19:50

Je bini zelo lepo odgovorila. Ko se proces enkrat naučiš, ga boš gotovo naredil. Ne nekega faktorja presenečenja. Pri materialu gotovo je. Če primerja samo količino učenja, sem precej več delal za KPP, ampak je potrebno upoštevat, da sem celo leto hodil k materialu na vaje in predavanja, pri procesu pa samo na predizpitna tutorstva. Če bi vse te ure upošteval, pa sem več vložil pri materialu ...

IziG
Prispevkov: 118
Pridružen: 09. Okt 2008 12:31

Re: Kazensko procesno vs. KAzensko materilano

Odgovor Napisal/-a IziG » 24. Sep 2010 09:21

Hej!
Hm.. jaz sicer se nimam narejenega materiala je blo pa tako... pri nobenem nisem hodila ne na predavanja, ne na vaje in ne na tutorstva ker zraven se delam in nisem imela casa.. za proces sem se ucila skoraj en mesec, nekje 3 tedne in sem ga naredila v prvo. zdel se mi je zelo logicen, prepričana sem bila da bom nardila in tudi z dobro oceno, no pa sem dobila 6... anyway, super.... :) material sem sla pa delati ze dvakrat, upala da bom naredila in vsakic mi je zmanjkala 1 pika. na zadnjem (2.) vpogledu sem celo nasla 2 pike, ker odgovora nisem imela popravljenega in je bil pravilen. sem se prigovarjala, vendar sem bila na vpogledu pri asistentki in se je videlo da ji je zal in malce nerodno ker je odgovorila tako kot sem imela popravljeno, vendar mi ni mogla popraviti... tako da ce mene vprasas je material bolj zoprn prav zaradi tega ker se profesorji med sabo ne morejo uskladiti in si niso enotni... torej odvisno na koga naletis.. :) upam daa ti in seveda meni tudi na naslednjem roku rata :))

Lp

perla
Prispevkov: 42
Pridružen: 10. Nov 2009 19:00

Re: Kazensko procesno vs. Kazensko materialno

Odgovor Napisal/-a perla » 11. Mar 2011 17:29

Hej!
Mene pa neki zanima...A pr materialu res lohk pride do takih odstopanj pr profesorjih, da zarad tega lohk padeš izpit?
Pa še to...a tud tuki velja, da morš imet 50% točk iz prvih dveh delov?

Hvala
lp

Odgovori

Vrni se na