Pripravljalni letnik

Mr. M
Prispevkov: 1
Pridružen: 01. Okt 2012 18:37

Re: Pripravljalni letnik

Odgovor Napisal/-a Mr. M »

Živjo!
Zanima me, koliko se splača obiskovati predavanja in seminarje z rednimi oz. izrednimi študenti, če opravljaš pripravljalni letnik, ker je praktično skoraj nemogoče smiselno uskladiti urnik (redni+izredni), ter ali obstaja kakšen način dostopa do gradiv preko ŠIS-a?
pravnica86
Prispevkov: 24
Pridružen: 08. Feb 2012 12:44

Re: Pripravljalni letnik

Odgovor Napisal/-a pravnica86 »

Sama sem obiskovala nekatera predavanja, ker kot si omenil je nemogoče obiskovati vse...obiskovala sem UVP, KPP, CP... Zdej na te, ki sem jih obiskovala se je splačalo hodit, vendar pa se potem zamudiš z izpiti, ker če obiskuješ predavanja in čakaš, da boš potem šel na izpit tako kot sem se sama zafrknila potem boš pač pripravljalni letnik delal dlje časa, ker sem šla na prvi izpit komaj decembra/januarja ko bi ubistvu lahko že dva druga naredila pred tem...Ampak boš sam videl kako boš s časom in z obevznostmi, ki jih imaš. Jaz sem si zastavila cilj, da vsak mesec en izpit in da bi po tej logiki končala v enem letu, ampak sem hitro obupala, ker ni šans, da bi samo za knjigami sedela :lol: Aja še to ne vem kaj so ti rekli glede opravljanja izpitov ampak niso vsi ustni...npr UVP, KMP in KPP so pisni, za ostale mislim, da ne, pač vse se dogovarjaš sam s profesorji...Za zapiske iz šisa- ti do njih ne moreš dostopati, je pa veliko zapiskov tu na forumu, pa dobra informacija za nas so tudi tutorji za različne predmete, ker ti vsaj po mojih izkušnjah hitro priskočijo na pomoč ;)
betina
Prispevkov: 1
Pridružen: 25. Avg 2013 20:02

Re: Pripravljalni letnik

Odgovor Napisal/-a betina »

Pozdravljeni, zanima me če kakšen diplomant iz Gorice opravlja pripravljalni letnik in katere izpite so mu dodelili?
Hvala
lp
soncnica
Prispevkov: 3
Pridružen: 20. Jan 2009 22:06

Re: Pripravljalni letnik

Odgovor Napisal/-a soncnica »

betina napisal/-a:Pozdravljeni, zanima me če kakšen diplomant iz Gorice opravlja pripravljalni letnik in katere izpite so mu dodelili?
Hvala
lp
Mene tudi to zanima. Bi bil lahko kdo tako prijazen in delil z nami kakšno svojo izkušnjo? HVALA že v najprej:)
anafurlani
Prispevkov: 1
Pridružen: 09. Okt 2014 11:13

Re: Pripravljalni letnik

Odgovor Napisal/-a anafurlani »

Živijo,

jaz sem se tudi odločila za opravljanje izpitov iz pripravljalnega letnika in bi prosila tiste, ki ste že uspešno zaključili te izpite oz. ste v uspešnem delu le-teh, če mi opišejo sam potek tega ''projekta'', smielnost zaporedja opravljanja izpitov - jaz sem si sicer zamislila, da bi šla po letnikih dodiplomskih študentov, torej Ustavno, Uvod v pravoznanstvo, Kazensko, Kazensko procesno, Delovno, Civilno, Civilno procesno, Gospodarsko, Mednarodno javno in Upravno procesno. Ne vem sicer še kam vmestiti Osnove upravnega prava, absolutno pa pred upravno procesno. Je kaj, na kar je potrebno biti posebej pazljiv? Vem, da je zelo majhen delež uspešnih v pripravljalnem letniku, zato mislim, da pride vsaka informacija posebej prav.

Hvala vsem za kakršnekoli informacije, opozorila, spodbude :). Če je pa kdo še tako ekstra prijazen in je pripravljen z mano deliti kakšno gradivo naj mi le piše na: [email protected]

Hvala še 1x,
Ana
dzoni
Prispevkov: 95
Pridružen: 08. Sep 2011 19:40

Re: Pripravljalni letnik

Odgovor Napisal/-a dzoni »

Jaz sem končal prip letnik lansko leto. Zaporedje izpitov je čisto tvoja presoja, sam sem delal podobno, kot nameravaš ti. Odvisno, kakšno osnovo imaš že od prej. Definitivno pa začni z osnovami - ustavno, uvod v prav. ipd. Jaz sem vedno delal 1. materijalni del in 2. procesni. Kar se tiče gradiva je sicer napisano v učnem načrtu za vsak predmet, ti pa svetujem, da preden začneš z učenjem greš na GU k nosilcu predmeta (kdo je piše v učnem načrtu) in ga vprašaš o vsem, kar rabiš za ta predmet. Je pa veliko skript na tem forumu, jaz sem veliko materijala dobil tukaj. Izpitov je veliko za v enem letu, jaz sem rabil cca 15 mes, če pa delaš samo to se najbrž da v enem letu. Je pa fajn, ker greš na izpit, ko si pripravljen, nimaš rokov, ki bi te dušili (oz. se z njimi dušiš sam:) Upam, da sem ti kaj pomagal, če bo še kaj, pa vprašaj. Srečno!
mb1234
Prispevkov: 3
Pridružen: 22. Apr 2014 16:05

Re: Pripravljalni letnik

Odgovor Napisal/-a mb1234 »

zivjo, mene pa zanima ali bi bil mogoce kdo, ki je ze naredil izpite za pripravljalni letnik tako prijazen in posredoval zapiske na mail ali tukaj? :) nikjer ne najdem nicesar uporabnega za upravno in upravno procesno ter pa delovno pravo (redni sicer tukaj imajo skripto, ki pa ne zajema nicesar o sociali). lepa lepa hvala za kakrsnokoli informacijo. mail: [email protected] ;)
tesla
Prispevkov: 3
Pridružen: 10. Jun 2015 21:27

Re: Pripravljalni letnik

Odgovor Napisal/-a tesla »

Zanima me kako ste si uredili status, saj v pripravljalnem letniku si izenačen z "ponavljalci" po statusu.
dzoni
Prispevkov: 95
Pridružen: 08. Sep 2011 19:40

Re: Pripravljalni letnik

Odgovor Napisal/-a dzoni »

Nisi izenačen s ponavljalci, ker v prip. letniku nimaš statusa.
tesla
Prispevkov: 3
Pridružen: 10. Jun 2015 21:27

Re: Pripravljalni letnik

Odgovor Napisal/-a tesla »

jaz se tudi odločam ali bi šel delati pripravljalni letnik. Namreč končujem sedaj fakulteto za varnostne vede in me zanima kako je potem, ko narediš pripravljalni letnik ali je bilo kaj omejitve lansko leto za vpis, ali je možno narediti 1 izpit na mesec, če nimaš službe. Zanima me še kje si končal 1.stopnjo, da so ti priznali predmet ustavnega prava. Hvala :)
dzoni
Prispevkov: 95
Pridružen: 08. Sep 2011 19:40

Re: Pripravljalni letnik

Odgovor Napisal/-a dzoni »

1. st. sem končal na FVV, omejitve so, vendar ni bilo več prijavljenih (niti lani ne), kako bo letos, se ne ve (ali pa, vprašaj v referat).Ustavno so mi priznali, ker je bil program identičen tistemu na pravni, ampak to je bilo v predboloncu, kako je sedaj, ne vem. Glede tega se boš moral itak obrniti na predstojnika katedre za ustavno pravo. 1 mesec je povprečen čas študija za en izpit, vsaj pri meni je bilo tako. Sem pa delal vmes, tako da se da najbrž tudi prej, spet odvisno, koliko pamtiš in koliko si pripravljen sedet za knjigami. Jaz sem delal letnik 1,5 leta. Izpiti so kar obsežni, eni več, drugi manj, glede na to, da pa oba prihajava iz iste fakultete pa lahko rečem, da so absolutno veliko bolj obsežni, kot pa na FVV. Srečno, če se boš odločil za to, če pa boš rabil kak nasvet, pa vprašaj.
tesla
Prispevkov: 3
Pridružen: 10. Jun 2015 21:27

Re: Pripravljalni letnik

Odgovor Napisal/-a tesla »

Hvala za informacije. Kaj meniš na zaposlitvene možnosti po magisteriju. Imava kakšno "prednost" s takšno izobrazbo. Jaz namreč končujem VS program, ki je bolj specifično/strokovno usmerjen in bi ga nadgradil še s širino pravnega znanja. Najraje bi se pa zaposlil v kakšni instituciji znotraj ali zunaj meja Slovenije. :)
dzoni
Prispevkov: 95
Pridružen: 08. Sep 2011 19:40

Re: Pripravljalni letnik

Odgovor Napisal/-a dzoni »

Težko ti rečem. Moraš vedeti, da so pravniki danes težko zaposljivi, razen tistih, ki briljirajo ali pa zmagujejo med študijem na kakih medn. tekmovanjih. Glede zaposljivosti diplomantov FVV pa sploh ne bi izgubljal besed. Vsekakor ti svetujem, da se bolj specifično in ciljno usmeriš, da boš imel na koncu nek nabor znanja, ki ga večina nima. Se pravi, da se tudi na pravu usmeriš v nek modul, ki je povezljiv z nekimi vsebinami na FVV. Najbolje je, da veš, kje bi rad delal, pogledaš kakšno znanje rabijo tam in se usmeriš k temu. Meni se je obneslo:) Pa brez 1. stopnje pravosodni izpit ne pride v poštev, saj to najbrž veš. Kakorkoli že, srečno!
Odgovori

Vrni se na